Mollie voor je Webshop: alles wat je moet weten

Geschreven door Jimmy Vereecken
Op 3 juli 2024

Inleiding

Het accepteren van betalingen is een cruciaal onderdeel van elke webshop. Mollie is een populaire betalingsgateway in Nederland en Europa die een breed scala aan betalingsmethoden biedt. In dit artikel bespreken we hoe je Mollie kunt integreren in je webshop, de voordelen en nadelen, en alles wat je moet weten om betalingen soepel te laten verlopen.

Wat is Mollie?

Mollie is een toonaangevende betalingsprovider die bedrijven in staat stelt om eenvoudig online betalingen te accepteren. Met een breed scala aan ondersteunde betalingsmethoden is Mollie een uitstekende keuze voor webshopeigenaren die hun klanten meerdere betaalopties willen bieden.

Voordelen van Mollie

  • Gebruiksvriendelijkheid: Mollie is eenvoudig te integreren met verschillende e-commerce platforms zoals WooCommerce, Shopify en Magento.
  • Brede Ondersteuning: Mollie ondersteunt een breed scala aan betalingsmethoden, waaronder iDEAL, creditcards, Bancontact, PayPal en meer.
  • Transparante Kosten: Mollie hanteert transparante transactiekosten zonder verborgen kosten.

Nadelen van Mollie

  • Kosten per Transactie: Hoewel de kosten transparant zijn, kunnen ze oplopen voor bedrijven met een hoog transactievolume.
  • Beperkte Aanpassing: Sommige gebruikers vinden de aanpassingsmogelijkheden van het betalingsproces beperkt in vergelijking met andere providers.

Waarom Mollie Kiezen voor je Webshop?

Mollie biedt tal van voordelen voor webshopeigenaren, waaronder gebruiksgemak, snelle integratie en ondersteuning voor meerdere betalingsmethoden. Dit maakt het een ideale keuze voor zowel kleine als grote webshops die hun klanten een naadloze betalingservaring willen bieden.

Mollie Installeren in WooCommerce

Stap-voor-stap Handleiding

  1. Mollie Plugin Installeren
    • Ga naar het WordPress-dashboard: Log in op je WordPress-site en ga naar ‘Plugins’ > ‘Nieuwe plugin’.
    • Zoek naar Mollie: Typ ‘Mollie’ in de zoekbalk en zoek naar de ‘Mollie Payments for WooCommerce’ plugin.
    • Installeer en Activeer: Klik op ‘Nu installeren’ en vervolgens op ‘Activeren’ om de plugin te activeren.
  2. Mollie Configureren
    • Ga naar WooCommerce Instellingen: Ga naar ‘WooCommerce’ > ‘Instellingen’ > ‘Betalingen’.
    • Activeer Mollie: Zoek naar ‘Mollie’ in de lijst van betalingsopties en klik op ‘Instellen’.
    • Voer API-sleutel in: Log in op je Mollie-account, ga naar ‘Developers’ > ‘API-sleutels’ en kopieer je live API-sleutel. Plak deze in het daarvoor bestemde veld in WooCommerce.
    • Configureer Betalingsopties: Kies welke betalingsmethoden je wilt aanbieden en configureer de instellingen naar wens.

Betalingsmethoden Ondersteund door Mollie

  • iDEAL: De meest gebruikte online betaalmethode in Nederland. Het biedt een veilige en directe manier voor klanten om betalingen te doen via hun eigen bank.
  • Creditcards: Mollie ondersteunt betalingen met alle grote creditcards, waaronder Visa, Mastercard en American Express. Dit maakt het gemakkelijk voor internationale klanten om te betalen.
  • Bancontact: De meest populaire betaalmethode in België, biedt een veilige en gemakkelijke manier voor Belgische klanten om online te betalen.
  • PayPal: Een veelgebruikte online betaalmethode die klanten in staat stelt om snel en veilig te betalen met hun PayPal-saldo of gekoppelde bankrekening.

Kosten en Vergoedingen van Mollie

  • Transactiekosten: Mollie rekent kosten per transactie, die variëren afhankelijk van de gekozen betaalmethode. Voor iDEAL is dit bijvoorbeeld €0,29 per transactie, terwijl creditcardtransacties 1,8% + €0,25 kosten.
  • Abonnementskosten: Mollie rekent geen maandelijkse abonnementskosten. Je betaalt alleen voor de transacties die je verwerkt, wat het een kosteneffectieve oplossing maakt voor veel webshopeigenaren.

Beveiliging en Betrouwbaarheid

  • Beveiligingsmaatregelen: Mollie neemt beveiliging zeer serieus en maakt gebruik van geavanceerde technologieën om ervoor te zorgen dat alle transacties veilig worden verwerkt. Dit omvat onder andere encryptie en fraudepreventie.
  • Certificeringen: Mollie is PCI DSS Level 1 gecertificeerd, wat betekent dat ze voldoen aan de hoogste beveiligingsnormen in de betalingsindustrie.

Veelvoorkomende Problemen en Oplossingen

  • Transactieproblemen: Als een transactie niet lukt, controleer dan eerst de status in je Mollie-dashboard. Zorg ervoor dat je API-sleutel correct is ingevoerd en dat er geen verbindingsproblemen zijn met je bank.
  • Integratieproblemen: Als je problemen ondervindt bij de integratie van Mollie met WooCommerce, raadpleeg dan de documentatie op de Mollie-website of neem contact op met de klantenservice van Mollie voor ondersteuning.

Conclusie

Mollie is een uitstekende keuze voor webshopeigenaren die op zoek zijn naar een betrouwbare en flexibele betalingsgateway. Met de ondersteuning voor een breed scala aan betalingsmethoden en de eenvoudige integratie met WooCommerce, kun je je klanten een naadloze en veilige betalingservaring bieden. Door de stappen in deze gids te volgen, kun je Mollie snel en eenvoudig integreren in je webshop.

FAQs

Wat is Mollie? Mollie is een betalingsprovider die bedrijven in staat stelt om eenvoudig online betalingen te accepteren via verschillende betaalmethoden zoals iDEAL, creditcards en PayPal.

Hoe installeer ik Mollie in WooCommerce? Installeer de ‘Mollie Payments for WooCommerce’ plugin via het WordPress-dashboard, activeer deze en configureer je API-sleutel en betalingsopties.

Wat zijn de kosten van het gebruik van Mollie? Mollie rekent kosten per transactie, bijvoorbeeld €0,29 per iDEAL-transactie. Er zijn geen maandelijkse abonnementskosten.

Ondersteunt Mollie internationale betalingen? Ja, Mollie ondersteunt betalingen met internationale creditcards en PayPal, waardoor je klanten wereldwijd kunnen betalen.

Hoe veilig is Mollie? Mollie is PCI DSS Level 1 gecertificeerd en maakt gebruik van geavanceerde beveiligingstechnologieën om ervoor te zorgen dat alle transacties veilig worden verwerkt.

Jimmy Vereecken
Jimmy staat bekend om zijn grondige kennis van front-end en back-end development, evenals zijn vaardigheden in moderne technologieën zoals React, Angular, Node.js, en Python. Zijn diepgaande inzicht in UX/UI design en zijn vermogen om effectieve, gebruikersgerichte oplossingen te creëren, hebben hem tot een gewaardeerde professional in de sector gemaakt.

Relevante berichten